Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette

Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette

4.7 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • blancs d'œufs
    2
  • de graines de lin
    25 g
  • d'emmental coupé en morceaux
    130 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de fromage blanc nature
    100 g
  • de sel
    ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    5 pincées
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    100 g
  • de sauce raifort
    15 g
  • de saumon fumé coupé en morceaux (2-3 cm)
    50 g
  • de champignons frais émincés en fines lamelles
    50 g
  • d'aneth frais équeuté
    ½ bouquet
  • de roquette
    20 g
  • de jus de citron fraîchement pressé
    2 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 581.2 kcal / 2431.5 kJ
Białko 37.4 g
Tłuszcz 42.7 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Sód 1146.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...