Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette

Flammekueche aux graines de lin avec saumon, champignons et salade de roquette

4.6 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 2 blancs d'œufs
  • 25 g de graines de lin
  • 130 g d'emmental coupé en morceaux
  • 2 jaunes d'œufs
  • 100 g de fromage blanc nature
  • ¾ c. à café de sel
  • 5 pincées de poivre moulu
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 15 g de sauce raifort
  • 50 g de saumon fumé coupé en morceaux (2-3 cm)
  • 50 g de champignons frais émincés en fines lamelles
  • ½ bouquet d'aneth frais équeuté
  • 20 g de roquette
  • 2 c. à café de jus de citron fraîchement pressé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1146.7 mg
Białko 37.4 g
Kalorie 2431.5 kJ / 581.2 kcal
Tłuszcz 42.7 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 13.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...