![Pâtes au four rapides Pâtes au four rapides](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8AA06477-6011-4004-977C-62EA82FC1E8C/Derivates/DBD6714D-C695-4B4C-8FBD-48F707A8F72D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 300 g de mozzarella, égouttée et coupée en morceaux (2-3 cm)
- 2 pincées de poivre, moulu
- 1 gousse d'ail
- 50 g d'oignons, coupés en deux
- 50 g de céleri branche, en morceaux (2-3 cm)
- 50 g de carottes, épluchées et coupées en morceaux (2-3 cm)
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 600 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 500 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 400 g de pâtes sèches p.ex. Penne Rigate (12 minutes)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Riz à la tomate, légumes et haricots
35 min
Tarte aux légumes
1 godz.
Risotto alle cinque P
30 min
One pot à la grecque
30 min
Gratin de hachis et cornettes
1 godz. 10 min
Tarte au gruyère
50 мин.
Rigatoni et sauce aux poivrons
30 min
One-Pot-Pasta au jambon
25min
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 min
Gratin de gnocchis au poireau
50 мин.
Risotto à la tomate et burrata
30 min