Curry de poulet à la japonaise

Curry de poulet à la japonaise

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de beurre
  • 100 g d'oignons en morceaux (2-3 cm)
  • 400 g de filets de poitrine de poulet en morceaux (2-3 cm)
  • 200 g de pommes de terre en morceaux (2-3 cm)
  • 100 g de carottes tranchées (1 cm)
  • 150 g de tomates en morceaux (2-3 cm)
  • 500 g d'eau
  • 100 g de roux de curry japonais instantané en cube

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30.8 g
Kalorie 1393 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 9.79 g
Błonnik 11.35 g
Węglowodany 29.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...