![Paccheri sauce à la ricotta de brebis Paccheri sauce à la ricotta de brebis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39EDAAAA-F4D6-4886-B99B-26F85D538DFF/Derivates/4bfc5c0a-5407-432d-b0cf-e853325f846d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 250 g de tomates concassées
- 2 bouquets de basilic frais, feuilles lavées et séchées
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 500 g de pâte sèche, type paccheri
- 180 g de ricotta de brebis (ou ricotta de lait de vache selon les goûts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30min
One pot à la grecque
30min
Gratin de gnocchis au poireau
50 Min
Gnocchi Tricolore
35 Min
Piccata de poulet sur ratatouille
40 Min
One-Pot-Pasta au jambon
25 Min
Risotto alle cinque P
30min
Risotto alla milanese
30min
Chicken Teriyaki
45 Min
Trenette au pesto
45 Min
Linguine au pesto avec agrumes et herbes
25 Min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 Min