Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 250 g de tomates concassées
- 2 bouquets de basilic frais, feuilles lavées et séchées
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 500 g de pâte sèche, type paccheri
- 180 g de ricotta de brebis (ou ricotta de lait de vache selon les goûts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30min
One-Pot-Pasta au jambon
25 min
Risotto alle cinque P
30min
Parmigiana al forno
1h 50 min
Trenette au pesto
45min
Bucatini aux aubergines, tomates-cerises et cèpes
50min
Gratin de maccheroncini avec aubergines et tomates-cerises
30min
One pot à la grecque
30min
Tarte au gruyère
50min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 min
Pâtes au four rapides
55min