Ragoût de pommes de terre et de champignons

Ragoût de pommes de terre et de champignons

4.4 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • de carottes en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • d'huile végétale
    30 g
  • d'oignons coupés en huit
    150 g
  • de champignon de Paris, frais coupés en huit ou en quatre
    250 g
  • de demi-crème pour sauces
    200 g
  • d'eau
    950 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à café bombée
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre, moulu
    ½ c. à café
  • de cumin, moulu (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • de paprika doux
    1 c. à café
  • de pommes de terre à chair ferme en cubes (1 cm)
    800 g
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    25 g
  • oignons en botte coupés en fines rondelles
    3

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 403 kcal / 1687 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...