Risi e bisi

Risi e bisi

3.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'aneth, frais (d’env. 20 g), effeuillé, quelques pluches réservées pour le décor
    1 bouquet
    1 bouquet persil frais, (d’env. 20 g), effeuillé, quelques pluches réservées pour le décor
  • de carottes pelées, en morceaux (3 cm)
    400 g
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de petits pois surgelés décongelés
    250 g
  • de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 minutes)
    300 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • d'eau
    650 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    2 cubes
  • de jambon en tranches, en lanières
    300 g
  • de poivre, moulu
    4 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 515 kcal / 2177 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...