Pâtes gricia

Pâtes gricia

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 100 g Pecorino Romano en morceaux (2-3 cm)
  • 20 g d'huile d'olive vierge extra
  • 150 g de guanciale en fines lamelles (5-10 mm)
  • 1 c. à thé de sel
  • 320 g de pâtes sèches comme les demi-manches
  • de poivre noir moulu comme souhaité

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Sód 6307.7 mg
Białko 93.4 g
Kalorie 9114 kJ / 2178 kcal
Tłuszcz 94.5 g
Błonnik 9.2 g
Tłuszcz nasycony 34.2 g
Węglowodany 254.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...