Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
-
1
cucchiaino di miele
lub 1 cucchiaino di zucchero - 400 g di farina di semola di grano duro rimacinata
- 200 g di farina tipo 00
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di sale
- 100 g di pecorino grattugiato
- 250 g di salsiccia fresca, sgranata
- 150 g di olive nere denocciolate a rondelle
- 200 g di cipolle insaporite (vedere consigli) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1506.7 kJ / 360.1 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 879.9 mg
Alternatywne przepisy
Pesto alla trapanese
20 Min
Frutta Martorana
27h 30min
Cuddure con le uova
2h
Mafalde siciliane
2h 15min
Nfigghiulate Siciliane
3h 50min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Falsomagro alla siciliana
3 Std. 30 Min
Muffolette
3 Std.
Sfincione favarese
3 Std.
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min
Panelle
1 Std. 25 Min
Rosticceria siciliana
2h