Focaccia con patate e rosmarino (TM6)

Focaccia con patate e rosmarino (TM6)

4.5 51 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 porzioni

Składniki

Focaccia
  • 30 - 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato
  • 1 cucchiaino zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 40 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di farina di forza (manitoba)
  • 10 g di sale + q.b.
Pelare le patate
  • 600 g di acqua
  • 250 g di patate di media dimensione (vedere consigli)
Terminare la preparazione
  • 1 - 2 rametti di rosmarino gli aghi lavati ed asciugati
  • 20 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19.3 g
Kalorie 2719 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 106.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...