Fettuccine all'abruzzese
TM6 TM5 TM31

Fettuccine all'abruzzese

3.9 (20 ocen)

Składniki

Fettuccine

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Sugo all'abruzzese

  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 foglie di basilico fresco, lavate
  • 50 - 100 g di cipolla bianca, a piacere, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2373.2 kJ / 567.2 kcal
Białko
24.9 g
Węglowodany
58.8 g
Tłuszcz
27.5 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
2.4 g
Sód
925.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy