Fettuccine all'abruzzese

Fettuccine all'abruzzese

4.0 23 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Fettuccine
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Sugo all'abruzzese
  • 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 foglie di basilico fresco lavate
  • 50 - 100 g di cipolla bianca a piacere, a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta a cubetti dolce o affumicata
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 925.2 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 2373.2 kJ / 567.2 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 58.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...