
Urządzenia i Akcesoria
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 20 godz.
24 kromki
Składniki
Zakwas
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)50 g
-
mąki pszennej chlebowej100 g
-
wody100 g
Ciabatta
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia orzechów300 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia miski
-
soli10 g
-
mąki pszennej chlebowej (opcjonalnie)50 g
-
orzechów nerkowca250 g
-
kasza manna do posypania
Nadzienie
-
cytryna ekologiczna1
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście30 g
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
musztardy½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek70 g
-
ząbki czosnku3
-
pora pokrojonego w 1 cm plastry200 g
-
różyczek brokułu pokrojonych na kawałki200 g
-
buraka liściowego (boćwiny), białego pokrojonego na kawałki50 - 100 g
-
grzybów, świeżych leśnych, np. podgrzybków, borowików, pokrojonych na kawałki200 g
-
suszonych płatków chili½ łyżeczki
Bruschetta
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy i posmarowania ciabatty
-
ząbki czosnku2
-
rukiew wodna, liście (ok. 30 g)
-
skórka otarta z ½ cytryny ekologicznej
-
sok z ½ cytryny świeżo wyciśnięty
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
231.8 kcal /
969.6 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
24.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
224.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6)
40 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 min
Pieczona ryba po włosku z dipem z papryki i sałatką z kopru włoskiego
1 godz. 30 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min