Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 80 g gluten-free bread, stale, torn in pieces
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
Bolognese Sauce
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 125 g soya mince
- 100 g water
- 90 g tomato purée
- 60 g raisins (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 pinch ground cinnamon
Buckwheat Pasta
- 350 g buckwheat flour
- 180 g water
- ¼ tsp fine sea salt
Vegan Béchamel Sauce
- 750 g soya milk
- 50 g cornflour
- 10 g olive oil
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1h
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Chick Pea Curry
35min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2 Std. 10 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Tempeh Bolognaise
30 min
Vegan Spanish Omelette
40 Min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min