Gluten-free Vegan Lasagne

Gluten-free Vegan Lasagne

4.5 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Breadcrumbs
  • gluten-free bread stale, torn in pieces
    80 g
  • garlic clove
    1
  • fresh parsley leaves only, to taste
    3 - 4 sprigs
Bolognese Sauce
  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    200 g
  • carrots peeled, cut in pieces (2 cm)
    300 g
  • olive oil
    30 g
  • sweet paprika
    1 tsp
  • tinned chopped tomatoes
    800 g
  • soya mince
    125 g
  • water
    100 g
  • tomato purée
    90 g
  • raisins (opcjonalnie)
    60 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • dried basil
    1 ½ tsp
  • ground cinnamon
    1 pinch
Buckwheat Pasta
  • buckwheat flour
    350 g
  • water
    180 g
  • fine sea salt
    ¼ tsp
Vegan Béchamel Sauce
  • soya milk
    750 g
  • cornflour
    50 g
  • olive oil
    10 g
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 379.5 kcal / 1588 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 60.2 g
Błonnik 11.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 553 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...