Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 80 g gluten-free bread, stale, torn in pieces
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
Bolognese Sauce
- 1 garlic clove
- 200 g onions, quartered
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 125 g soya mince
- 100 g water
- 90 g tomato purée
- 60 g raisins (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tsp dried oregano
- 1 ½ tsp dried basil
- 1 pinch ground cinnamon
Buckwheat Pasta
- 350 g buckwheat flour
- 180 g water
- ¼ tsp fine sea salt
Vegan Béchamel Sauce
- 750 g soya milk
- 50 g cornflour
- 10 g olive oil
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 379.5 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 60.2 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 553 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Blondies
1 godz. 20 min
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Vegetarian Pizza (TM6)
Brak ocen
Vegan Mayonnaise
15min
Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry
14 godz. 45 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min
Garlic and Olive Conchiglie
25min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 godz. 25 min
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1hod.