BBQ Jackfruit Burritos

BBQ Jackfruit Burritos

3.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • onions quartered
    200 g
  • garlic cloves
    4
  • tinned young jackfruit, in brine (approx. 2 x 560 g tins)
    500 g
  • brown sugar
    2 Tbsp
  • ground cayenne pepper
    1 ½ tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • garlic powder
    1 tsp
  • smoked salt
    ½ tsp
  • barbecue sauce (vegan)
    250 g
  • water
    600 g
  • white long grain rice
    100 g
  • raw cashew nuts
    140 g
  • sun-dried tomatoes in oil, drained
    100 g
  • chipotle paste
    2 Tbsp
  • apple cider vinegar
    2 tsp
  • smoked paprika
    1 tsp
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • red cabbage cored, cut in pieces (5 cm)
    150 g
  • carrot peeled, cut in pieces (5 cm)
    70 g
  • fresh coriander leaves
    10 g
  • white wine vinegar
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • flour tortillas large
    6

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 618.9 kcal / 2589.6 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 104.6 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 2015.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...