Wersje kompatybilne
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slaw
- 180 g red cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 180 g white cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 30 g cider vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Avocado Crema
- 3 garlic cloves
- 5 g fresh coriander leaves
- 20 g groundnut oil
- 2 avocados (approx. 250 g), cut in pieces
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
BBQ Pulled Jackfruit
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g groundnut oil
- 220 g tomato ketchup
- 60 g dark brown sugar
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp liquid smoke
- 2 pinches ground cayenne pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 8 corn tortillas
- 250 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3102 kJ / 740 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 1314 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min