Wersje kompatybilne
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slaw
- 180 g red cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 180 g white cabbage, cut in pieces (4 cm)
- 30 g cider vinegar
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Avocado Crema
- 3 garlic cloves
- 5 g fresh coriander leaves
- 20 g groundnut oil
- 2 avocados (approx. 250 g), cut in pieces
- 15 g lime juice, freshly squeezed
- ¼ tsp fine sea salt
BBQ Pulled Jackfruit
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 30 g groundnut oil
- 220 g tomato ketchup
- 60 g dark brown sugar
- 30 g cider vinegar
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp chilli powder
- 1 tsp liquid smoke
- 2 pinches ground cayenne pepper
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 8 corn tortillas
- 250 g tinned young jackfruit, in brine, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3102 kJ / 740 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 1314 mg
Alternatywne przepisy
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
40min
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Beetroot and Halloumi Burgers
1 Std.
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2h 20min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25 min