Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g tinned chickpeas (drained weight), 2 Tbsp set aside
- 250 g yellow onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 2 garlic cloves
- 40 g olive oil
- 500 g fresh king oyster mushrooms, cut in strips (2 cm)
- 1 tsp paprika
- 100 g passata
- 300 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (vegan)
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
- ½ tsp ground cumin
- 1 - 2 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 sprig mint, fresh, leaves only, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 14.4 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Stroganoff
30 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 Min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 Min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2hod. 10min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.