Vegan Chickpea and Mushroom Stew

Vegan Chickpea and Mushroom Stew

4.5 104 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • tinned chickpeas (drained weight), 2 Tbsp set aside
    400 g
  • yellow onions cut in pieces (3-4 cm)
    250 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    40 g
  • fresh king oyster mushrooms cut in strips (2 cm)
    500 g
  • paprika
    1 tsp
  • passata
    100 g
  • water
    300 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) (vegan)
    1
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ¼ tsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • salt
    1 - 2 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • mint, fresh leaves only, chopped
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 281 kcal / 1175 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 27.8 g
Błonnik 14.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...