Wersje kompatybilne
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 2 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 1000 g passata
- 20 g fresh basil leaves, torn in pieces
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 150 g cavolo nero
- 400 g fresh wild mushrooms
Rocket Walnut Pesto
- 150 g olive oil
- 150 g rocket leaves
- 55 g walnuts
- 15 g lemon juice
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch dried chilli flakes
Vegan Béchamel Sauce
- 500 g soya milk
- 50 g plain flour
- 50 g vegan margarine
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg
- ½ tsp Dijon mustard
Finalisation
- 9 dried lasagne pasta sheets (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2069.1 kJ / 494.5 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 594.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1h
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1 Std. 45 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min