Pasta al forno sprint

Pasta al forno sprint

5.0 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di mozzarella scolata, a pezzi (2-3 cm)
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolle tagliate a metà
  • 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di carote pelate, a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 600 g di polpa di pomodoro a pezzi (2-3 cm), in scatola
  • 500 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 400 g di pasta secca ad es. penne rigate
    (tempo di cottura 12
    minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.6 g
Kalorie 2330 kJ / 557 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...