Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di mozzarella, scolata, a pezzi (2-3 cm)
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle, tagliate a metà
- 50 g di gambo di sedano, a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di carote, pelate, a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di polpa di pomodoro, a pezzi (2-3 cm), in scatola
- 500 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
-
400
g di pasta secca, ad es. penne rigate
(tempo di cottura 12
minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti con ragù di cavolfiore
Brak ocen
Stufato con patate e champignon
1 Std.
Buffalo Chicken Spring Rolls
1 Std. 30 Min
One-pot pasta alla greca
30 Min
Rigatoni con salsa ai peperoni
30 Min
Risotto Cinque P
30 Min
Crema Thermomix® per le feste
25min
Gnocchi Tricolore
35 Min
Insalata di pasta con tonno e pesto
30 Min
Torta salata alle verdure (TM6)
25min
Riso in cagnone
45min
Torta marmorizzata (vegana)
1 Std. 20 Min