Paccheri con sugo e ricotta di pecora

Paccheri con sugo e ricotta di pecora

4.7 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 2 mazzetti di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe, macinato fresco
  • 500 g di pasta secca tipo paccheri
  • 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 1638 kJ / 391 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...