Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 2 mazzetti di basilico fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 500 g di pasta secca tipo paccheri
- 180 g di ricotta di pecora fresca (o ricotta vaccina a piacere)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmigiana al forno
1h 50min
Spaghetti alla carbonara
35min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Sformato di pasta
50min
Maccheroni dell'alpigiano
30min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Contorno di carote e piselli
35min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min