Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di filetto di petto di pollo, senza pelle
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- ½ cucchiaino di pepe nero + q.b.
- 200 g di formaggio Edam o un altro formaggio a pasta semidura (ad es.Gruviera, Emmental, Fontina), a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle, a metà
- 2 spicchi di aglio
- 600 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 1 cucchiaino di zucchero
- 1 ½ cucchiaino di origano, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Sformato di pollo e pancetta
1 Std. 10 Min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 Min
Petto di pollo e zucchine
50min
Petto di pollo con funghi e verdure
1 Std.
Frittata di zucchine
40min
Quiche ai 4 formaggi
45min
Spezzatino alla zurighese
50min
Polpette in salsa spagnola
55 min