Petti di pollo alla pizzaiola

Petti di pollo alla pizzaiola

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 porzioni

Składniki

  • 800 g di filetto di petto di pollo, senza pelle
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di pepe nero + q.b.
  • 200 g di formaggio Edam o un altro formaggio a pasta semidura (ad es.Gruviera, Emmental, Fontina), a pezzi
  • 30 g di olio di oliva
  • 150 g di cipolle a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 600 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 1 ½ cucchiaino di origano, secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 331 kcal / 1386 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...