Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla bianca, piccola
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 280 g di pasta secca tipo linguine
- 30 g di Pecorino romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 tuorli d'uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- 5 foglie di basilico fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Polpette al sugo
45min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Sformato di pasta
50min
Penne sgombro, pomodorini e erbe aromatiche
35min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20min
Penne alla puttanesca
35min
Pasta e piselli
35min
Pasta al tonno e melanzane
30min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50min