Bruschetta (senza glutine)

Bruschetta (senza glutine)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pomodori insaporito
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pomodori ciliegino in quarti
    350 g
  • foglie di basilico fresche lavate + q.b.
    6
  • di sale
    2 pizzichi
  • di origano secco
    2 pizzichi
Pane senza glutine
  • di grano saraceno
    80 g
  • di acqua
    490 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    15 g
  • di zucchero grezzo di canna
    1 cucchiaino
  • di farina senza glutine per pane + q.b.
    250 g
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    15 g
  • di succo di limone
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 207 kcal / 906 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 690.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...