Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g di Parmigiano reggiano
Involtini di pollo
- 6 scaloppine di petto di pollo
- 1 - 2 pizzico di pepe macinato, a piacere
- 6 fette di prosciutto, seccato all’aria
Salsa di pomodoro
- 250 g di cipolle, tagliate a metà
- 100 g di pancetta a cubetti
- 400 - 500 g di pomodori freschi, tagliati in quattro
- 6 - 8 foglioline di dragoncello, fresco
- 100 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1796 kJ / 428 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti con carne macinata
30min
Cake svizzera
15 Std.
Stufato di manzo con patate e pasta
Brak ocen
Polpette al sugo
45 min
Coq au vin
2u.
Polpettine di carne con purea di patate
1u.
Tiramisù
5h 40min
Scaloppine ai funghi
40min
Vol-au-vent con polpettine
30min
Petto di pollo con funghi e verdure
1u.
Involtini di vitello
35min
Spezzatino alla zurighese
50min