Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- ½ mazzetto di timo fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- ¼ di mazzetto di origano fresco (circa 5 g), le foglioline lavate e asciugate
- 1 vasetto di pomodori secchi, sott'olio (circa 280 g)
- 250 g di peperoni rossi, a pezzi (4 cm)
- 140 g di cipolle, tagliate a metà
- 250 g di acqua
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 15 g di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di sale
- 500 g di pasta secca (ad es. Rigatoni)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3020 kJ / 721 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 125 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30min
Pesto di basilico
10 min
Risotto ai pomodori con burrata
30min
Sformato di pasta
50min
Riso al pomodoro e verdure con piselli e mais
35 Min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40min
Pasta al tonno e melanzane
30min
Pasta al forno dell'alpigiano
50min
Pasta al forno sprint
55min
Pasta al pomodoro e spinaci
35 Min