Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 l di acqua
- 1 cucchiaio di sale
-
250
g di pasta, tipo cornetti
(Hörnli) -
10
g di cerfoglio fresco, spezzettato
lub 10 g prezzemolo fresco - 30 g di pomodori secchi, sott'olio, sgocciolati
- 100 g di scalogni, tagliati a metà
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio di oliva
- 150 g di zucchine, tagliate a metà, a striscioline sottili
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 25 g di aceto di vino bianco
-
50
g rucola, tagliata
grossolanamente o
spezzettata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135 kJ / 272 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 265 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate nature
55 Min
Pesto di basilico
10 min
Riso al pomodoro e verdure con piselli e mais
35 Min
Ragù di lenticchie
1j 30 menit
Riso al pomodoro con verdure e fagioli
35 Min
Insalata di finocchi con parmigiano (TM6)
10 min
Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure
50 menit
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Gnocchi Tricolore
35 Min
Pentolata di riso e zucca (2 porzioni)
50 menit
Spaghettini al sugo con polpettine di lenticchie
1 godz. 5 min
Stufato con patate e champignon
1j