Forêts-Noires individuelles

Forêts-Noires individuelles

3.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 220 g de farine de blé
  • 120 g de lait
  • 30 g de cacao en poudre
  • 80 g de beurre
  • 110 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 1 pincée de sel
  • 1 ½ c. à café de poivre de Sichuan moulu
  • 5 feuilles de gélatine alimentaire
  • 350 g de cerises dénoyautées, surgelées
  • 30 g d'eau et un peu pour les feuilles de gélatine
  • 50 g de kirsch
    50 g de rhum
  • 150 g crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g sucre glace maison
  • 20 g de mascarpone
  • 50 g chocolat noir 85% de cacao
  • 10 g d'huile de noix de coco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 163.9 mg
Białko 15.4 g
Kalorie 3577.3 kJ / 855 kcal
Tłuszcz 44.6 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 27.5 g
Węglowodany 98.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...