![Croquants aux noix Croquants aux noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5BE0EF54-078B-48D9-90BD-742831ED9FA1/Derivates/468dddf0-b927-4b37-8291-fa72bd95ed94.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cerneaux de noix
- 250 g de sucre roux
- 1070 g d'eau
- 30 g de beurre froid, coupé en morceaux (6 x 4 x 1 cm)
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Consei(s)")
- 50 g de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Pâte de speculoos
10 Min
Crème dessert au caramel
1 godz.
Nougatine aux cacahuètes
1 godz. 30 min
Caramel liquide
25 Min
Mendiants au chocolat
30 min
Casse-dents aux amandes
35 min
Parfait au caramel
7h
Sauce au caramel
1 godz. 30 min
Toffees au caramel
2 Std.
Sous-vide épaule de porc, désossée
12h 25min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 godz. 5 min
Navettes salées au thym
35 min