Brioche à la crème de whisky

Brioche à la crème de whisky

4.7 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
12 parts

Składniki

  • de sucre en poudre
    70 g
  • le zeste d'une orange non traitée, râpé
  • de lait et un peu pour la dorure
    160 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • de farine à pain et un peu pour le plan de travail
    500 g
  • œuf
    1
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    80 g
  • de crème de whisky (voir "Conseil(s)")
    70 g
  • de sel
    1 pincée
  • de pépites de chocolat noir (voir "Variante(s)")
    50 g
  • d'eau
    250 g
  • de jus de citron
    20 g
  • sucre glace pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 288.2 kcal / 1205.7 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 9.2 g
Węglowodany 42.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 27.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...