Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 90 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 90 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour les moules
- 4 c. à café d'Antésite (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 271.3 kJ / 65 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 40.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois amande et rose
2h 45min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Spéculoos
1h 40min
Sablés viennois
45min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5u. 35min
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Brioches roulées salées
4 Std. 45 Min
Soupe froide de poivrons et pain tomates-sardines
1 Std.
Chocolats de Pâques
15 Min
Gnocchi de pommes de terre (sans œuf)
1h 40min
Sablés au citron
1h 40min