Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cube de levure boulangère fraîche (20 g env.)
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 150 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf, battu à la fourchette pour la dorure
- beurre fondu, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3213 kJ / 767 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 107.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Chebakias (gâteaux frits au miel)
2h
Pâte à pizza
1h
Brioche à la mie filante
1 godz. 45 min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Bouchées aux olives pimentées
30 min
Pains au chocolat express
2h 45min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Brioche au lait de coco
3h 10min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche Nanterre
4h 15min