Entremets chocolat-café

Entremets chocolat-café

4.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
14 portions

Składniki

  • beurre pour le moule
  • œufs
    2
  • de sucre en poudre
    60 g
  • de sucre vanillé maison
    1 c. à café
  • de cacao en poudre
    20 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de sel
    1 pincée
  • feuilles de gélatine alimentaire
    5
  • de chocolat blanc en petits morceaux ou en pistoles
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    405 g
  • de crème liquide 35% m.g. bien froide
    200 g
  • de chocolat au lait en petits morceaux ou en pistoles
    170 g
  • de café instantané
    15 g
  • de chocolat noir en petits morceaux ou en pistoles
    100 g
  • d'eau
    10 g
  • de pâte à sucre blanche
    50 g
  • de guimauve blanche
    50 g
  • d'étoiles blanches en sucre
    10 g

Wartości odżywcze na 14 portions

Kalorie 5538.3 kcal / 23172.2 kJ
Białko 76.7 g
Tłuszcz 361.5 g
Węglowodany 523.6 g
Błonnik 26.1 g
Tłuszcz nasycony 219 g
Sód 1046.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...