Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 150 g d'abricots frais, coupés en deux
- 100 g de poires, coupées en morceaux
- 30 g de jus de citron
- 1 c. à café de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1196.4 kJ / 287.9 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 201.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de lieu noir
1h 20min
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 Std. 10 Min
Entremets chocolat-café
4h
Galette des rois façon tartiflette
1h 30min
Café à la noix de pécan
25min
Chaussons aux pommes
6u. 20min
Les gaufres de la foire
3 Std.
Royal poire-chocolat
1 Std. 10 Min
Tartelette framboises et crumble
2h 30min
Tagliatelle de riz à la vanille et aux langoustines
1h
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55min
Brownies aux noix de pécan
45min