Entremets Passion et mangue

Entremets Passion et mangue

4.2 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
10 parts

Składniki

La gelée de la Passion
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    3
  • de jus de fruit de la Passion
    250 g
La dacquoise
  • de sucre en poudre
    240 g
  • de fécule de maïs
    20 g
  • d'amandes en poudre
    40 g
  • de noix de coco en poudre
    50 g
  • blancs d'œufs
    4
La mousse à la mangue
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    6
  • de mangue mûre coupée en morceaux
    350 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • de mangue coupée en morceaux de taille adaptée à la grande goulotte
    500 g
  • noix de coco râpée (opcjonalnie) et grillée, pour la finition
  • graines de fruit de la Passion (opcjonalnie) pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 336 kcal / 1405.7 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 36.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...