Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de noisettes décortiquées
- 250 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 250 g de beurre, en dés et 10 g pour le moule
- 8 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de sucre de canne
- 1 pincée de sel
- cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2731 kJ / 660 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 51 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois amande et rose
2 Std. 45 Min
Streusel
2h
Brioche à la cannelle glacée
2h 20min
Petits beignets de carnaval
3h
Crème de pistache
10 min
Grand financier à la noisette
55min
Tarte à l’orange
6h 5min
Briochettes aux pralines
3h 50min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Gâteau moelleux au pavot et au citron
40 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min