Pea shakshuka with bacon dust

Pea shakshuka with bacon dust

4.8 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Bacon dust
  • rindless bacon rashers (approx. 4 rashers)
    150 g
Pea purée
  • water
    700 g
  • Vegetable stock paste to taste (see Tips)
    1 - 2 tsp
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thirds
    1
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • frozen peas
    330 g
  • eggs
    4
  • sea salt to season
  • sugar snap peas trimmed, cut into slices lengthways
    130 g
  • goats cheese cut into pieces, to serve
  • pea shoots to serve
  • sourdough bread toasted (optional)
    4 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 730.6 kcal / 3056.9 kJ
Białko 34.3 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 87.7 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1251.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...