Welsh Anglesey eggs

Welsh Anglesey eggs

4.5 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • unsalted butter plus extra to grease
    40 g
  • cheddar cheese cut into pieces
    150 g
  • water room temperature
    500 g
  • eggs (see Tips)
    6
  • potatoes peeled and cut into cubes (2 cm)
    500 g
  • leek green and white parts, washed well and cut into slices
    1
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • milk
    250 g
  • plain flour
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 565.7 mg
Białko 15.1 g
Kalorie 1347.9 kJ / 322.2 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 10.4 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...