Urządzenia i Akcesoria
Broccoli stem falafel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
dried chickpeas140 g
-
water to soak
-
garlic cloves4
-
onion cut into quarters100 g
-
fresh coriander stalks and leaves5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
sea salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
broccoli stem (see Tips)100 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
vegetable oil to fry (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
999.3 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
861.5 kJ /
205.9 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cauliflower hash browns with sauteed mushrooms (Noni Jenkins)
40 min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1 godz. 10 min
Magic muffins (Noni Jenkins)
30 min
Spinach & mushroom quiche (Noni Jenkins)
50 min
Vegan Toasts with Roasted Capsicum and Cashew Nut Paste
30 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
That's a wrap (Noni Jenkins)
55 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 godz. 55 min
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Raw crunch salad (Noni Jenkins)
10 min
Bean ratatouille with halloumi
30 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min