
Urządzenia i Akcesoria
Broccoli stem falafel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
dried chickpeas140 g
-
water to soak
-
garlic cloves4
-
onion cut into quarters100 g
-
fresh coriander stalks and leaves5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
sea salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
broccoli stem (see Tips)100 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
vegetable oil to fry (see Tips)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
205.9 kcal /
861.5 kJ
Białko
8.6 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
28.7 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
999.3 mg