Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g dried chickpeas
- water, to soak
- 4 garlic cloves
- 100 g onion, cut into quarters
- 5 sprigs fresh coriander, stalks and leaves
- 10 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 3 tsp baking powder
- 100 g broccoli stem (see Tips)
- vegetable oil, to fry (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 861.5 kJ / 205.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 999.3 mg
Alternatywne przepisy
Kale mash
Brak ocen
Oven Baked Vegetable Chips (TM6)
1h 45min
The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)
20 min
Nut butter dressing
5 min
Raspberry crumble bars
40min
Chhole (chickpea curry) and rice
45min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Orange and cardamom granola clusters (Diabetes)
1h 15 min
Walnut and spinach pesto
5 min
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24 Std. 55 Min
Carrot top pesto
15min
Rosemary and thyme polenta chips
1h