Urządzenia i Akcesoria
Broccoli stem falafel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 25 godz. 40 min
4 portions
Składniki
-
dried chickpeas140 g
-
water to soak
-
garlic cloves4
-
onion cut into quarters100 g
-
fresh coriander stalks and leaves5 sprigs
-
fresh flat-leaf parsley leaves only10 sprigs
-
sea salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
broccoli stem (see Tips)100 g
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
baking powder3 tsp
-
vegetable oil to fry (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
999.3 mg
Białko
8.6 g
Kalorie
861.5 kJ /
205.9 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
28.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Burgers
Brak ocen
Kale Chips
40 min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35 min
Layered veggie-loaded pesto pasta
30 min
Kale mash
30 min
Mushroom and kale risotto
55 min
Slow cooked beans with walnut pesto (TM6)
8 godz. 15 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Warm satay bowl
1 godz. 10 min
Tuna sushi rolls
1 godz. 25 min
ABC muffins
40 min
Silverbeet quiche with oat and Parmesan crust
1 godz. 15 min