Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 100 g almond milk
- 1 tsp apple cider vinegar
- 80 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 90 g dairy free margarine
- 1 pinch salt
- 80 g caster sugar
- ¼ tsp vanilla bean paste
Coffee syrup
- 200 g brewed espresso coffee
- 50 g Kahlua®
Vegan mascarpone
- 300 g raw cashews
- 70 g pure maple syrup
- 120 g coconut oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g almond milk
Assembly
- 1 - 2 tsp unsweetened cocoa powder, for dusting
- 30 g dairy free chocolate, shaved (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 827.8 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 163.8 mg
Alternatywne przepisy
Vegan butter
8 godz. 5 min
Tofu scramble
25 Min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Vegan parmesan shards
3h 55min
Mixed mushroom burgers
50 min
Vegan mayonnaise
15 min
Vegan mozzarella
3 Std. 40 Min
Cashew cheddar cheese
3hod. 10min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Stretchy melty cheese
20min
Vegan custard
15 min