Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Romesco sauce
- 1 red capsicum, deseeded and cut into quarters
- 1 fresh tomato, cut into halves
- ½ red onion, unpeeled
- 2 garlic cloves, unpeeled
- 50 g blanched almonds
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- 1 tbsp sherry
- ¼ tsp ground smoked paprika
- 50 g olive oil
- 1 tbsp red wine vinegar
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp dried chilli flakes
Meatballs
- 500 g topside beef or rump steak, cut into pieces (3 cm) and slightly frozen
- 250 g chorizo sausage, casing removed and cut into pieces
- ½ red onion (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 slice day old bread, torn into pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground fennel seeds
- ¼ tsp ground smoked paprika
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 1 tbsp olive oil, for greasing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1163 kJ / 277 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 357.7 mg
Alternatywne przepisy
Ham and cheese quinoa muffins
1h 30 min
Salmon rice bowl (gut health)
45min
Beetroot salad with raita dressing
35min
Crab briks
55 Min
Quinoa crumbed fish with slaw
2 godz.
Garlic mushrooms
25min
Steamed asparagus with caper crumbs
30min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 Std. 10 Min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Mexican shredded beef cheeks with quinoa chia tortillas
4 Std.
Spiced lamb flatbread
2 godz.
Parsnip and bean mash
25min