Cauliflower "fried" rice

Cauliflower "fried" rice

3.4 99 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • eggs
    4
  • water
    500 g
  • piece fresh ginger peeled
    2 ½ cm
  • garlic cloves
    2
  • brown onion cut into quarters
    180 g
  • fresh coriander stalks and leaves, cut into thirds
    12 sprigs
  • red capsicum cut into pieces (2-3 cm)
    100 g
  • coconut oil
    2 tbsp
  • fresh shiitake mushrooms cut into halves
    100 g
  • cauliflower cut into florets (approx. 3 cm)
    400 g
  • Brussels sprouts
    200 g
  • tamari
    2 tbsp
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    1 tbsp
  • fresh bean sprouts plus extra for garnishing
    50 g
  • salt to taste
  • roasted unsalted cashew nuts
    2 tbsp
  • spring onions/shallots trimmed and cut into slices (optional)
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1152.9 mg
Białko 16 g
Kalorie 1128.5 kJ / 268.5 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...