Corn chips with salsa roja

Corn chips with salsa roja

3.8 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Corn chips
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • mustard powder
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • polenta
    190 g
  • baker's flour
    110 g
  • sea salt
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • milk
    120 g
  • olive oil
    50 g
  • tamari
    1 tsp
Salsa roja
  • brown onion
    30 g
  • garlic clove
    1
  • dried chilli flakes to taste
    ½ - 1 tsp
  • fresh tomatoes blanched, skins removed, deseeded and cut into halves (see Tips)
    300 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • olive oil
    15 g
  • salt
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329.7 kcal / 1384.8 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Sód 1152.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...