Chilorio shredded pork with lime-pickled onions

Chilorio shredded pork with lime-pickled onions

3.7 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 portions

Składniki

Lime-pickled onions
  • red onions cut into thin rings
    2
  • sea salt flakes
    1 tbsp
  • limes juice only
    2
  • fresh green chilli deseeded and cut into thin slices
    1
Chilorio
  • pork shoulder (fatty), cut into pieces (3 cm)
    1000 g
  • water
    1300 g
  • ancho chillies stems removed
    40 g
  • fine salt
    2 tsp
  • apple cider vinegar
    60 g
  • garlic cloves
    6
  • cumin seeds
    1 tsp
  • fresh thyme leaves only
    5 sprigs
  • dried oregano
    1 tbsp
  • orange zest (1 x 2 cm), no white pith
    1 piece
  • orange juiced
    1
  • lime cut into wedges, to serve
    1
  • tortillas to serve

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 400.3 kcal / 1681.3 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 2086.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...