Polpettone di patate con speck e formaggio filante

Polpettone di patate con speck e formaggio filante

4.5 120 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    500 g
  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    400 g
  • uovo
    1
  • di Parmigiano Reggiano grattugiato
    40 g
  • di pangrattato + q.b.
    80 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di Fontina a fette
    120 g
    120 g di Edam (formaggio olandese), a fette
  • di speck a fette
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 271.3 kcal / 1135.3 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 690.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...