Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 650 g di patate a pasta farinosa a fettine
- 225 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di pangrattato
- 20 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 1 uovo
- 100 g di scamorza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 857.5 kJ / 205 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 442.2 mg
Alternatywne przepisy
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1 godz. 30 min
Mini sformati di ricotta con prosciutto cotto e verza
40 min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1 godz.
Rotolo ai piselli
50min
Sformato di fagiolini con salsa al pecorino (Bimby Friend)
3h
Sformatini ai carciofi
1 godz.
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Sformatini patate e porri
55min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 godz. 15 min
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 Std. 20 Min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1 godz. 30 min