Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di patate, pelate e a tocchetti
- 150 g di speck a cubetti
- 3 uova
- 50 g di latte
- 70 g di olio di semi di girasole
- 200 g di farina tipo 00
- 15 g di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 840.8 kJ / 200.9 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 189.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake salato al tonno
55min
Plumcake salato di pollo, pomodori secchi e peperoni
45 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30 min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1óra
Scones salati al basilico e crema di ricotta
40 min
Plumcake salato con Emmental e spinaci
50min
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Danubio salato
3óra
Plumcake salato
1h 30 min
Salame di cioccolato al caffè
3h 30 min
Torta estasi
45 min