Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura dei gamberi
- 500 g di acqua
- 1000 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
Salsa cocktail
- 250 g di olio di semi di girasole
- 15 g di aceto di mele
- 2 pizzichi di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo (60 g)
- 2 tuorli
- 5 g di salsa Worcestershire
- 50 g di ketchup
- 5 g di brandy
- foglie di lattuga, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246 kJ / 536.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 45.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 525.1 mg
Alternatywne przepisy
Cous cous di mare freddo
1 godz. 30 min
Cartocci di salmone e broccoli con patate dolci
40 min
Pepata di cozze
45 min
Cocktail di gamberi (TM6)
1 godz. 30 min
Gamberoni in guazzetto
40 min
Insalata di polpo e patate
2 godz.
Bocconcini di sfoglia salsiccia e peperoni
2 godz.
Lasagna di gamberi monoporzione
1 godz. 30 min
Arrosto con contorno di castagne e patate
2 godz.
Cheesecake basca
4 godz.
Risotto gamberoni e pompelmo rosa
40 min
Sautè di cozze e vongole
40 min