Wersje kompatybilne
Porc aux poires (Pork with green peppercorns and pears)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g dried porcini mushroom
- 200 g boiling water, to soak
- 2 pork fillets (approx. 850 g), trimmed and cut into halves
- 80 g dry sherry
- 2 tsp sweet paprika
- 1 tsp Dijon mustard
- 2 Beurre Bosc pears, trimmed, cored and cut into wedges
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 - 3 eschalots (approx. 100 g)
- 2 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 20 g green peppercorns, in brine, drained and rinsed
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 200 g crème fraîche
- fresh chives, chopped, to garnish
- crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2631.9 kJ / 629.1 kcal
- Białko
- 55.5 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 436.2 mg
Alternatywne przepisy
Ciabatta olive sticks
2 Std. 5 Min
Jamaica Hibiscus Margarita
1h 5min
Pink Coconut Kisses
1h 20min
Sweet breakfast bread
1 godz. 30 min
Vegan almond dip
5 min
Frozen yoghurt bark (Thermomix® Cutter, TM6)
6 godz. 10 min
Baked Eggs on Spiralized Vegetables
1 godz.
Pickled red onions (Thermomix® Cutter, TM6)
Nenhuma avaliação
Buffalo chicken pizza
1 godz. 30 min
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55 min
Quick Rise Basic Bread
45min
Creamy Mac & Cheese
30min