Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond ricotta
- 200 g blanched almonds (see Tips)
- 160 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 ¼ tsp salt
- 2 tsp nutritional yeast (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- 1 pinch garlic powder
Miso corn purée
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sweet corn cobs, kernels removed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g filtered water
- 1 ½ tbsp shiro (white) miso paste
- 50 g roasted whole red pepper strips (optional)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2164.7 kJ / 515.4 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Kimchi
149 Std.
White bean dip with chimichurri
15 Min
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8h 30min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 min
Umami paste
5min
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Celeriac parmigiana
1 godz. 10 min
Pea and lettuce soup with scallops
45 min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45 min
Chilli con tempeh
20 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h