Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond ricotta
- 200 g blanched almonds (see Tips)
- 160 g filtered water, plus extra for soaking
- 1 ¼ tsp salt
- 2 tsp nutritional yeast (see Tips)
- 2 tbsp lemon juice
- 1 pinch garlic powder
Miso corn purée
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sweet corn cobs, kernels removed
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g filtered water
- 1 ½ tbsp shiro (white) miso paste
- 50 g roasted whole red pepper strips (optional)
- fresh coriander, leaves only, for garnishing (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2164.7 kJ / 515.4 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Błonnik
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Falafel
25 Std. 30 Min
Mixed mushroom burgers
50min
Chocolate tofu mousse pots
1h 10min
Chevre (Matthew Kenney) Metric
22 Std. 5 Min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 Std. 5 Min
Vegan mozzarella
3h 40min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 Min
Plant-based parmesan
5min
Lupini cheese
3h 20 min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3h 20 min