Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 fresh whole sardines, cleaned inside and out and deboned (see Tips)
- 1 lemon, cut into 8 slices and each slice cut into halves
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 200 g vine-ripened cherry tomatoes
- 180 g couscous, rinsed and drained
- 180 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tbsp oil
- 330 g boiling water
- 1 tsp raw sugar
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 100 g pitted black olives, cut into halves
- 30 g caper berries
- 400 g canned crushed tomatoes
- 130 g water
- mixed leaf salad, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2050 kJ / 488 kcal
- Białko
- 37.4 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 2523.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1u. 15min
Steamed coconut and prawn soup
30min
Fish soup
40min
Chorizo and squid stew (TM5)
5 Std. 30 Min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Penne with mussels
1h 5min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Goi muc (squid salad)
45min
Asparagus and pea omelette
20 min
Prawn and mushroom crepes
50 min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Sweet and sour prawns
1h