Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, for soaking
Pomegranate and parsley topping
- 50 g red wine vinegar
- 2 tbsp caster sugar
- 2 tsp salt
- 100 g water
- ½ red onion, cut into thin slices
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- ½ pomegranate, arils only
Preserved lemon dressing
- 1 piece preserved lemon
- 170 g natural yoghurt
- 2 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- ground black pepper, to season
- 1 tsp caraway seeds
Salmon and potatoes
- 800 - 900 g fresh boneless salmon fillet
- 2 - 3 tsp za'atar, plus extra to season (see Tips)
- olive oil, for drizzling
- 800 g water
- 8 - 12 new baby potatoes
- 50 g slivered almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3436.8 kJ / 818.3 kcal
- Białko
- 56.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1348.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorizo and prawns a la Sidra
25 Min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20min
Salmon niçoise salad
35 min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50 min
Goi muc (squid salad)
45min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1h