Pea and lettuce soup with scallops

Pea and lettuce soup with scallops

4.3 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 portions

Składniki

Dill oil
  • fresh dill leaves only (approx. 60 g)
    12 sprigs
  • grapeseed oil
    200 g
Soup
  • eschalots
    2
  • leek white part only, cut into pieces
    1
  • cos lettuce cut into pieces
    120 g
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • unsalted butter
    50 g
  • salt to taste
  • fresh ground black pepper to taste
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • frozen peas
    600 g
  • olive oil
    60 g
Scallops
  • olive oil
    1 tbsp
  • scallops roe removed
    24
  • salt to season
  • fresh ground black pepper to season
  • fresh dill for garnishing, finely chopped
    3 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 220 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1310.5 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 25.7 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...